May 1, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ЦЯ ВІЙНА ПРОВЕЛА ЧІТКУ МЕЖУ МІЖ СВІЙ—ЧУЖИЙ

1 min read

Кажуть зараз не можна критикувати владу, підіймати мовне питання, виносити на публіку негатив.

Але в моїй країні державна особа з височенним рейтингом довіри недержавною мовою схвалює твіт московитки про те, що Київ після перемоги стане столицею демократичних росіян! Більше того, каже, що ця заява претендує на присвоєння авторці громадянства України.

Нагадаю, що Арестовичу не подобається не лише наша мова. Раніше в інтерв‘ю Гордону він пропонував замінити назву України на Русь. І це звучить в унісон з думками про зміну й інших державних символів.

Нам вже готують новий совок із центром у Києві без українського наповнення, але в нас є погані новини для тих, хто вже рахує потенційні прибутки зі світових інвестицій та продажу московитам паспортів.

Наша боротьба за вільну українську Україну триває століттями. На шляху до нашої мети в нас забирали мову, над нами чинили геноциди, війни, знищували інтелігенцію, заможний клас.

Але ми ще ніколи не були настільки об‘єднані навколо цієї мети. ВІЛЬНА УКРАЇНСЬКА УКРАЇНА. Це наша остання перешкода перед тим, як ми ствердимо себе на весь світ. І крізь віки застережливо звучить голос Симона Петлюри: «Не так страшні московські воші, як українські гниди».

Це не заклик до пошуку зради серед своїх! Це заклик не створювати собі кумирів, які обіцяють, що шлях до Свободи буде легким і не потребуватиме зусиль КОЖНОГО.

Україна починається з тебе! З твоєї мови, твоєї землі, твоїх думок, твоєї заможности, твого духу, полиць, ґаджетів, інформації, яку споживаєш. Ця війна провела чітку межу між свій/чужий. Лишилося лише в усьому ствердити своє і викинути «запарєбрік» чуже!

Данило Гайдамаха

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading