May 4, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

Єлисевич проти Новохатського, Себастьяновича та Якименка

Російськомовний блоґер і палкий прихильник мирних переговорів з Росією Денис Єлисевич, який позиціонує себе патріотом України і який втік від мобілізації до США, визвірився на громадського діяча Павла Себастьяновича, відставного підполковника СБУ Олександра Новохатського та публіциста і блоґера з медичною освітою Анатолія Якименка, які на ютюб каналі Себастьяновича взялися обговорювати російські наративи в медіа — як вони створюються і шкодять Україні.

Єлисевич напевно не звернув би увагу на цю справді дилетантську й позірно проукраїнську балачку, якби учасники «дискусії» не наступили Єлисевичу на мозоль, та ще й наголосили на його риториці, яка ллє воду на російський млин.

Це настільки зачепило Єлисевича, що він вихлюпнув на своїх опонентів зливу образливих слів, вдавшись до так характерної для кремлівської пропаґанди риторики (фашисти, нацисти й т.ін.), на підкріплення яких навіть виносить на екран нацистську символіку.

Обстоюючи повну свободу слова для висловлення своєї позиції, точніше — свого потоку свідомості, Єлисевич позбавляє своїх опонентів права на таку ж свободу висловлювати їхню позицію, й прямо з екрана доносить на людей, чиї думки розходяться з його власними.

Тут доречно буде зауважити, що ні Єлисевич, ні його опоненти Новохатський, Себастьянович та Якименко, висловлюючи діаметрально протилежні тези, засвідчують, що усі вони явно не мають навіть приблизного уявлення про природу війни Росії проти України.

Закидаючи Новохатському, Себастьяновичу та Якименкові некритичне ставлення до влади в Україні й фактично підігрування В. Зеленському, Єлисевич, який не контролює потоку власної свідомості, фактично повторює риторику Зеленського про «збереження життя людей» тощо. Як кажуть, у чужому оці скалку вишукує, а в своєму дровиняки не бачить.

* * *

Тут ви можете переглянути і відеоблоґ Д. Єлисевича, і відеоблоґ П. Себастьяновича, а відтак зробити власні висновки, хто кому Рабинович і хто чого вартий:

ЄЛИСЕВИЧ ПРОТИ ФАШИСТА ЯКИМЕНКА (ТРИГЕР ММА). ПАВЛО СЕБАСТЬЯНОВИЧ ВСЕ. СВОБОДА СЛОВА В УКРАЇНІ. ЗАБОРОНА ТЕЛЕГРАМ В УКРАЇНІ

РОСІЙСЬКІ НАРАТИВИ в МЕДІА: як вони створюються і шкодять Україні? Якименко. Новохатський.

До теми:

Українізація України як факт і фактор системних змін: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2019. — 230 с.

В‘ячеслав Чорновіл як феномен української історії й політики: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2019. — 201 с.

Будапештський формат: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 294 с.

Україноцентризм, журналістика і система ЗМІ: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 449 с.

Світове українство — рушійна системних змін в Україні: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 309 с.

Системні зміни — перспектива для України: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 393 с.

Трансформаційна місія Українського Козацтва: Статті, нотатки — Вашинґтон: Видавництво Україна Інк. — 2021. — 210 с.

Інтелектуальна еліта України як проблема: Статті, нотатки. — Вашинґтон: Видавництво Україна Інк. — 2022. — 729 с.


Ваша підтримка Української Світової Інформаційної Мережі (УСІМ) дуже важлива. Підпишіться, щоб отримувати оновлення на електронну пошту. Складіть пожертву на УСІМ. Дякуємо!

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading