May 2, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ЧИМ ПАХНУТЬ ХВОЙДИ

1 min read

У якій реальності живе «Квартал»?

1.

Я колись жив в Мурманську. Ще за совка. Це такий своєрідний Вавілон — русскіє, українці, татари і т.д. Так-от, майже завжди в компаніях, оці “русскіє” на четвертій хвилині видавали свій “ісконний йумарок”- “Так ти хахол? А знаєш, как хахли називають зажигалку? Спалахуйка! Ги-ги-ги!

А знаєш, пачіму малдаванє воду в туалєте не пьют? Патамушта галова в унітаз нє пралазіт! Га-га-га! А знаєш, скоко татар нада, штоб лампачку закрутіть? Га-га-га!” і т.д.

І ти дивишся на цього покидька, який взагалі унітаза не бачив в житті, і дивуєшся як така потвора може на світі жити. Яка зневага до інших, яке приниження “чурок”, “хачів” і “малдаван”, який пошук “опущених”. Це в менталітеті, вихованні і їхній “культурі”.

Із прицілом на московські корпоративи. Вони виникли як КВН Маслякова, і були там на ролі смішненьких мавпочок з хахляндії, і грали таку роль перед “бєлимі гаспадамі” на концертах і по саунам.

Такі і залишилися. І сценарії їм пишуть такі ж “бєлиє гаспада”. Тільки із українським паспортом. Не вміють іншого. Не мають інших тем. Кремлівського карлика чи кадирова обсміяти сцикотно, навіть вибачалися, коли звідт нагримали. А українці як телята. Їх можна обсцикати.

Правда, під час кривавої війни уже “маасковскій гаварок” не прокотить, то нап’яли вишиваночки і продовжують срати на хахлів уже у вишиваночках на жирних пузах.

А ті, хто ходять на ці “концерти” і ржуть із цієї сциканини на голови, очевидно не українці. Ну, не вважають себе українцями, раз терплять приниження. Нє, паспорти у них українські . Але поміняти на двоголову курку раз плюнути. А може вже є.

Це не у нас, а у них був лозунг “Бєй жідов — спасай рассію!”
Та чому був. Він і залишився,
тому і війна можлива. Бо грунт підготовлений і добривами зневаги до інших наповнений.
Так-от, практично вся “творчість” квартала — це і є той самий “ісконний йумарок”. Маасковскій.

У нас війна українців проти мосоквської орди. Треба єднання нації, як ніколи. А тут в тилу якась шобла покидьків знищує ту єдність своїми “жартами”.

Жарти це добре. Але не про мотузку в домі повішеного.
Це вже за межею.

Сашко Лірник

2.

Аналізуючи останні десять років діяльності кварталу схиляюся до думки, що ми самі дозволили кварталу жартувати так про нас. Роками толеруючи такий жлобський гумор про нас самих.

Довгі роки гумор кварталу писався як сценаристами з малороською ментальністю, так і самими росіянами. Вони нас, і себе зрештою, (цікаво чи освідомлювати це, коли грали це все на сцені) принижували. Піпл хавав і ржав в унісон.

Ця «культура», похідна від російського квк, схвалювалася владою. Запросити квартал на корпоратив було ознакою успішності. У випусках кварталу українці були недолугими селянами, жебраками, історичні постаті і події нівилювалися. Історичні тагедії висміювалися як щось, про що смішно говорити, чого не було. Синьйори Голодомори, томоси-термоси, запорізькі козаки в бутафорських пристріляних шапках і шараварах, Україну малювали актрисою з порнофільмів, а студентів активістів майдану, в подальшому героїв майдану ілюстрували якимсь диваками у светрах, яким непогано по приколу видати ебонітові палички, аби побачити чи буде струм у протистоянні із беркутом.

Про РФ жартували обережно. Бо «указ, указ» — це пряма цитата про Путіна з одного з роликів кварталу. Інколи коли недолуго жартували про людей Путіна навіть вибачалися. У 2014 році, нагадаю вам, Зеленський вибачився перед Кадировим. Бо «нєкрасіво обіжать релігіозниє інтєрєси».

Настає грудень 2023. Десять років кривавій війні, якою російська федерація нищить все українське. Все. І цих панів теж. Студія “Квартал 95” випускає після двох років повномасштабної війни відео, в якому принижує в одному образі одночасно всіх украінців на окупованих територіях. Бо вони, на їхню думку, недостатньо якісно говорять українською.

Квартал демонструє переселенку зі Скадовська, міста, яке нині в окупації росіян, як тупу, неотесану панянку, яка промовляє «сіськадовська», а зал рже з цього. Українці в залі продовжують толерувати це приниження.

У листопаді 2022 стало відомо, що окупанти стратили 56-річну місцеву мешканку, медсестру Тетяну Мудренко. Стратили за вигук «Скадовськ — це Україна».

Тисячі мешканців херсонської області — проукраїнські, віддані і патріотичні люди. Батагьох я знаю особисто. Частина працює у нашій команді. Я була там не раз. І все моє дитинство було серед цих людей. Моя бабця з Сирогоз, Дідусь з Лепетихи. Все херсонська область.

Мій близький друг, до якого я завтра йду в лікарню, теж звідти. Таких знань історії і любові до своєї землі, як у нього, я ще не знала. Такою мовою, якою він говорить, я милуюся. Він супермен. Але про нього квартал не знімає програм.

А ще сюр у тому, що під окупацією росіян херсонська область опинилася так швидко, бо російські війська потрапили туди без спротиву. Друг кварталу і президента, пан на ім‘я Іван свідомо чи несвідомо здав цю область росіянам, призначивши на посади голів СБУ Криму і Херсонської області агентів Кремля, які під командуванням фсб на чолі з Сивковичем легко зробили мешканців Скадовська переселенцями, бо ті змушені були з родинами рятувати життя і тікати з окупації. Зокрема, до Закарпаття.

Кут зору кварталу впав саме на мову переселенців. Що подвійно дивно, бо весь квартал шпарить в житті і далі па-рускі, власне, як і весь оп.

Я не знаю, хто пише тексти кварталу. Але українці з теперішнього би такого не написали. Може вони, сценаристи кварталу, живуть в іншій реальності?

Настав час НЕ бути толерантними до цього. За що ми воюємо? Кого ми принижуємо? Себе? Хто я, колись ставив питання президент. То може варто все ж знайти відповідь на це запитання. І маргіналізувати тих, хто принижує нас?

Я звертаюся до Дмитра Лубінця з проханням перевірити діяльність Кварталу та каналу 1+1, який 10 років війни все це транслює, за всі починаючи з 14 нацрадою та СБУ. Симетрично, як він зробив це після висловлювань з пані Фаріон. Чи це другоє?

Яніна Соколова

3.

Усю історію свого існування 95 Квартал і наближені до нього сміялися саме над Україною і українцями. Образ дрібʼязкового, недолугого, недовченого, тупого, захланного, примітивного українця із задоволенням і якимось тихим мазохізмом хлопʼята з Кривого рогу роками експортували в Москву і для внутрішнього глядача.

Продукція добре йшла, бо саме такого українця хотіли бачити в Кремлі — рагулюватого, злодійкуватого, простакуватого плебея. І раптом, за якимось дивацтвом Бога, один із цих кривляк очолив країну, над якою він і його компанія добре оплачуваних паяців знущались ледь не з дня свого виникнення!

Для них самих це був прикол, потім шок і врешті — соціальний ліфт. Посипались звання, посади, статуси, нагороди і гроші! Через це довелось, скрегочучи зубами, притамувати своє антиукраінство, антимайданність і зневагу до всього українського: ніяких емоцій, адже мова йде про гроші!

Для годиться довелось вдягати вишиванки і демонструвати повагу до настовбурченого війська і власний патріотизм.

Час від часу прориває справжнє нутро, але то такоє — головний папік державними грошами і законом медіомерти прикриє від мобілізації і неприємностей тих, з ким разом починав знущатися над Україною.

Так і живемо. Ми і вони…

Микола Савельєв

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading