May 8, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

НАСТУПНИЙ ЕТАП — ВЕРТОЛЬОТИ

1 min read

Схоже, що з літаками F-16 все пішло в правильному напрямку. Протягом зими, щонайбільше до весни ці літаки стануть господарями і захисниками українського неба.

Тому нам потрібно переходити до наступного етапу. Це — вертольоти. Причому не прості, а так звані транспортно десантні.

Вони чомусь не привертають увагу всіляких оглядачів та експертів… Напевно тому, що ми, так би мовити, люди дуже мирні і до сих пір наступати ні на кого навіть і думати не могли.

Але час настав, і нам конче треба наступати. Але ми не готові, бо ніколи до такого не готувалися. Тому що навіть подумати про таке не могли собі дозволити.

Але можем звернутися до досвіду іншого мирного народу, який давно зрозумів, що напад — це також спосіб захисту, іноді найкращий і взагалі єдино можливий.

Зараз нам потрібно наступати через потужні лінії оборони, протитанкові рови глибиною в телеграфний стовп, суцільні мінні поля, “зуби дракона” і безліч інших смертоносних “сюрпризів”…

А може нам через це все простіше перелетіли?

І справді, так можна. І цьому нас можуть навчити і надати нам відповідні засоби наші друзі-американці. На межі 20-21 століття вони навчилися вирішувати цю проблему.

Це — американські десантно-транспортні вертольоти.
Вони відомі нам ще з В’єтнаму, в пізніших воєн США в Іраку, Афганістані та інших “гарячих точках”.

Першим на фото вгорі показаний сучасний транспортно десантний вертольот фірми Sikorsky UH-60.

Другий — Bell-UH-1, — основна робоча конячка війни у В’єтнамі, “Бурі в пустелі” та й інших військових операцій США.

Основна цінність обох машин у тому, що вони можуть взяти на борт 12–14 бійців і доставити їх туди, куди вони ні пішки, ні навіть найсучаснішими бронемашинами добратися не змогли б.

Наприклад, у тил росіянам за другу, а навіть і за третю лінію їх оборони. На лівий берег Дніпра, на територію Криму.

Три таких вертольоти перекинуть три відділення — взвод. А три ходки трьох таких вертушок — в тилу росіян вже штурмова рота.

Тобто наш наступ негайно стає цікавішим для нас і смертельно страшнішим для ворога.

Володимир Мартинюк

Ваша підтримка Української Світової Інформаційної Мережі дуже важлива. Підпишіться, щоб отримувати оновлення на електронну пошту. Складіть пожертву на УСІМ. Дякуємо!

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading