May 19, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ТРИВАЄ ЗБІР ПІДПИСІВ…​

1 min read

Про надання Ленд-лізу Україні

На сайті президента України з ініціативи Зої Кускової 22 червня ц.р. за номером 22/196764-еп зареєстрована електронна петиція «Про надання Ленд-лізу Україні»:

Вимога до президента України звернутись до представників нинішньої адміністрації Сполучених Штатів Америки стосовно надання Україні зброї згідно закону про Ленд Ліз, який проголосований конгресом США 7 березня 2022 року та підписаний президентом США Джо Байденом 9 травня 2022 року.
Оскільки строк дії Закону про Ленд-ліз збігає наприкінці вересня, наголошуємо на необхідності вимагати виконання цього Закону негайно. Народ США в особі конгресу США дав згоду на надання нам будь якої зброї, необхідної нам для перемоги над окупантом.

Ми повинні забезпечити нашим воїнам всю необхідну базу озброєння для контраступальних дій.

Ми, українці, не оцінюємо життя наших громадян , воно безцінне. Тому, не важливо скільки нам ця зброя може коштувати. Це наше рішення, як влади, бо ми народ України є єдиним джерелом влади в Україні. Виконавча влада має виконувати нашу волю!

За два місяці під петицією зібрано 6,720 підписів із потрібних 25,000. Нагадують, що залишилося 26 днів на те, щоб додати решту — 18,280 підписів.

Олена Синицька — одна з небагатьох осіб в українському зарубіжжі, хто намагається спонукати діаспору долучитися до цієї петиції. Особливими успіхами її зусилля не увінчуються…

* * *

Отже, схоже на те, що в масі своїй українці і в Україні, і в діаспорі байдужі до проблеми надання Україні ленд-лізу. Можливо, це пов‘язане з поганою поінформованістю, а можливо — і з чимось іншим.

Інфантильну інертність українців ми відчули по тому, що українське суспільство й українське зарубіжжя зреаґувало на Звернення, ініційоване Орґанізаційним комітетом Руху Світового Українства ще 12 березня 2022 року:

Зверніть увагу, що це Звернення за півтора року підписали лише дві з половиною сотні осіб, і більшість із підписантів з тридцяти країн світу не є українцями.

А в цьому Зверненні, до речі, уперше висловлено вимогу надати Україні все необхідне для оборони. Про ленд-ліз тоді ще навіть не починалися розмови.ві

Від УСІМ:

Схоже, що наша публікація суттєво вплинула на збір підписів:


Ваша підтримка Української Світової Інформаційної Мережі дуже важлива. Підпишіться, щоб отримувати оновлення на електронну пошту. Складіть пожертву на УСІМ. Дякуємо!

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading