May 4, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ДИПЛОМАТІЯ НА ПОВІДКУ

1 min read

Черговий відеоблоґ Тараса Чопновала присвячений триденній нараді українських послів, яку президент України провів на Закарпатті.

Володимир Зеленський удруге за неповний рік терміново скликав усіх українських послів з цілого світу. Цього разу їх зібрали на Закарпатті на триденну нараду. Усе, про що сповіщають широкий загал, відбулося ще першого дня. Два дні в тіні. Я дещо знаю про попередні наради й непогано розбираюся в дипломатичній кухні – це все ж моя спеціzльність. Тому маю тільки одне пояснення.

Зеленський був шокований і переляканий (точніше, це йому Єрмак сказав, що він шокований і переляканий) тихим бунтом посла у Великій Британії Вадима Пристайка. Оскільки до кінця року можуть відбутися події, що їх дуже багато українців сприймуть украй неоднозначно (а дещо і вже вибухає), то у владі дуже хочуть зачистити ще одне вельми примітне для зовнішнього спостереження професійне середовище. Йдеться про дипломатів. У Зеленського знають, як деякі наші посли вже реаґували публічно на неприйнятні дії влади в минулому. Таких зачистили першими. І нині від тих, що залишилися, очікують цілковитої лояльности.

Дуже виважена заява посла Пристайка, якою він пробував загасити пожежу в стосунках Києва й Лондона, стала для влади бомбою. Вони ж думали, що вже зачистили всіх, спроможних мислити самостійно та позамінювали їх на різних ілащучок. А виявилося, що ні. Другий і третій день – це не класичні дискусії послів, обговорення з міністерством міжнародних і практичних проблем, як було раніше. До речі, наради послів проводилися й у всі попередні часи раз на два роки. Нині вдруге за рік ідуть тести на лояльність та готовність бездумно підтримувати «курс партії». Навіть коли він веде у прірву. Саме про це сьогоднішній тематичний сюжет:

Чорновіл ВІДВЕРТО: Дипломати на повідку. Для чого друга за рік нарада послів?

До теми:

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading