May 26, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

АРЕСТОВИЧ У ЄВРОПАРЛАМЕНТІ

1 min read

«З покаяння виросте нова Росія»?

В мережах активно обговорюється участь Олексія Арестовича в зустрічі з російською опозицією, яка відбулася нещодавно в Європарламенті. У його виступі звертають увагу на те, що він офіційно виступив там представник України і як прибічник діалогу з Росією.

Арестович дав чотири поради російській опозиції: підтримка України, посилення санкцій, примирення опозиції, підтримка озброєної опозиції Росії. Окремо звертають увагу на тезу, що «з покаяння виросте нова Росія».

Докладний звіт про цей виступ Арестовича подає російський «Інсайдер» (див.: Примирение оппозиции, требование санкций и поддержка диверсантов. Арестович в Брюсселе дал четыре совета российской оппозиции).

Відеозапис виступу Арестовича тут:

Біда тут у тому, що тема покаяння Росії й російського суспільства, яке в масі своїй підтримує спрямовану на знищення України «спеціальну воєнну операцію» Путіна, не виходить за рамки камерних чи кулуарних балачок, і напевно не стане головною темою російської опозиційної пропаґанди.

Практично ніхто в російській опозиції не виступає за повний розпад Росії як імперії зла, як тюрми народів. Навпаки, російська опозиція зацікавлена у збереженні цієї імперії, але без Путіна. І Арестович виявився тим «корисним ідіотом» або аґентом «русского міра», який від імені України підтримує ці устремління російської опозиції.

Звичайно, це не може не розчаровувати і це схоже на те, що такий підхід підтримують в офісі президента України, який, можливо, й делеґував Арестовича в Брюссель. Навряд чи Арестович міг поїхати на ту зустріч без благословіння чи, тим більше, усупереч Зеленському та Єрмакові.

Отже, очевидно, що неофіційний Арестович по суті озвучив на зустрічі в Європарламенті потаємну позицію Банкової.

Нас дуже тривожить, що у згаданому заході в Європарламенті не взяли участь представники тих україноцентричних чи бодай проукраїнських сил України та/або діаспори. Останні, схоже, уже втомилися від війни і не проявляють навіть тієї активності, яку вони проявляли торік.

Чи, можливо, Арестович уже представляє й позицію Світового Конґресу Українців, Українського Конґресового Комітету Америки, груп «Разом», United Help Unraine та інших?


Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading