April 25, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

НЕ ШУКАЙТЕ ВОРОГІВ СЕРЕД СВОЇХ

1 min read

Нам всім тяжко. Війна озлоблює. Вчора мало не посварився з подругою, яку безмежно поважаю. Тому хочу попросити пробачення у всії друзів, яких міг ненароком образити в тому стані постійної напруги, в якому перебуваю останні два тижні.

Пробачте мені! Ми всі зараз єдина сім’я, яка, або переможе, або буде поневолена загарбниками.

Хотів би нагадати, в чому сила друзів. Ми дуже різні. Тут рекрутери, політики, любителі моркви і кавунів, столичні і сільські, котолюби, бізнесмени, пенсіонери – я пишу про дуже різні речі. Об’єднувало нас завжди одне. Ми могли погоджуватися чи не погоджуватися, могли сратися на тисячу коментів. Але ми завжди СЛУХАЛИ одне одного. Давайте зараз, в найтяжчі часи, слухати ще ретельніше. Тут немає зрадників. Ми всі любимо Україну і хочемо їй добра.

Тема України і НАТО не чорно-біла. Тут є дуже багато нюансів. Ось кілька моїх думок про це.

1. Альтернативи вступу до НАТО немає. Це наш стратегічний курс.

2. Ми досі не в НАТО не через позицію керівництва України, а через позицію НАТО. Не всі члени Альянсу готові прийняти Україну до НАТО. Це факт, яким неможливо знехтувати.

3. Військову допомогу НАТО тяжко переоцінити. Якби не зброя, розвідка, обладнання та ще деякі речі, #ЗСУ навряд чи зупинили б орків там, де зупинили.

4. Військова допомога НАТО могла б бути і більшою.

5. Лідерство Альянсу могло б бути суттєвішим. НАТО помиляється, коли уникає конфронтації з Росією. Битва неминуча. Росія перетнула всі можливі червоні лінії. Саме бегаторічна аморфна позиція НАТО до порушень Росією норм міжнародного права, зміцнила впевненість Путіна, що він може собі дозволити напад на Україну.

6. Я не вважаю Зеленського героєм. Він не зробив нічого героїчного і видатного. Він просто не втік. Так на його місці мав зробити будь-який лідер країни і будь-який чоловік.

7. І я не вважаю Зеленського зрадником. Ситуація, у яку він зараз потрапив, надзвичайно складна. З однієї сторони, ми не можемо поступитися територіями та суверенітетом, з іншої – Путін не може дозволити собі відступити. Якщо ми не зможемо отримати військову перемогу над Росією, компроміс буде дуже болючим.

8. Особисто мені не дуже подобається агресивна риторика президента України у відношенні до НАТО. Але давайте будемо справедливими: вона працює. Зараз весь світ підтримує нас і кожен день маємо нові перемоги на дипломатичних фронтах. Тому я роблю припущення, що розумію в цьому світі не все і приймаю такий стиль української дипломатії. Результат є, значить все роблять правильно.

9. Переконаний, що зараз не час для розборок із Зеленським. Продовжую підтримувати українську владу і свій народ та закликаю всіх своїх друзів робити те саме.

Будь ласка, не шукайте ворогів серед своїх. Слухайте одне одного. Переможемо тільки разом.

Сергій Марченко

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading