April 26, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ШУСТЕР, ЧЕРВІНСЬКИЙ І НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ

1 min read

Погляд на недавній ефір Шустера

«Якщо Ви, як журналіст не співпрацюєте з спецслужбами, то вам закриють шлях на гору по кар‘єрній драбині. … Якщо Ви відмовляєтесь співробітничати, Ви ніколи не станете професіональною елітою.»

Цей текст може бути непопулярним серед громадян негативно налаштованих відносно президента Зеленського і його команди. Але повірте я точно не їхній захисник, бо мова зараз не про Володимира Зеленського, Андрія Єрмака, Татарова… а про державні інституції та державність.

Я був, є і помру державником! Для мене держава, державні інтереси вищі від будь-яких персоналій чи інтересів політичних.

Недавнє ток-шоу Шустера, на яке виперлося два офіцери розвідки і СБУ, не тільки пробило дно, а й поставило під загрозу інституційність наших українських спецслужб, що несе пряму загрозу національній безпеці держави.

Однією з найпотужніших спецслужб/розвідок світу є ізраїльський «Мосад». Незважаючи на міф суперспецслужби, створений навколо «Мосаду», на одну успішну спецоперацію приходиться десяток, а інколи й декілька десятків провалених або зупинених вищим державним керівництвом Ізраїля. Їх не обговорюють на ток-шоу й на них не хайпують політики й журналісти. І, до слова, в Ізраїлі є військова цензура, яка не дала б хайпувати на будь-якій спецоперації нікому, від слова зовсім. Звичайно, існує урядовий і парламентський контроль за роботою «Мосаду», але контроль, а не обговорення спецоперацій на ток-шоу. Якби в Ізраїлі спробували, як у нашому випадку, влаштувати з роботи «Мосаду» шоу, то [офіцери] вже б сиділи в буцегарні, а ведучий ток-шоу шукав би іншу роботу…

Але ми, на жаль, не Ізраїль, хоч президент у нас єврей.

Всі притомні люди розуміють, що Верховний головнокомандувач мав і має право зупиняти, відтерміновувати будь-яку спецоперацію. Він, ухвалюючи рішення, виходить із сукупності військових, дипломатичних, безпекових та міжнародних факторів, які відомі лише йому. А тому витягування працівниками спецслужб чи розвідки в публічну площину особливостей їхньої професійної діяльності є неприпустимим та також має стати предметом спецрозслідування відносно офіцерів, які це зробили.

Окремо варто зупинитися на деяких епізодах із біографії одного з «героїв» ефіру у Шустера.

Роман Червінський — полковник СБУ, в 2011 році, очолюючи Фастівське управління, брав безпосередню участь у фальсифікації кримінальної справи так званих «Васильківських терористів», мав безпосереднє відношення до дерибану землі та бюджетних коштів на території Васильківського і Фастівського районів, активно підтримував Януковича, Партію Регіонів, покривав фальсифікацію виборів, мав відверто совєтські погляди і активно протидіяв учасникам Революції Гідності.

Знайшовши можливість вислужитися перед президентом Порошенком (документував особистих політичних опонентів та людей Авакова), у 2016 році Червінський очолив 5-те управління контрозвідки СБУ. Це саме його люди 20 липня 2016 року в день убивства здійснювали зовнішнє спостереження за журналістом Павлом Шереметом і це саме ними були вилучені записи чотирьох камер відеоспостереження, які пізніше при передачі матеріалів слідчим Нацполіції зникли, що не дає можливості повної індефікації виконавців цього злочину і гальмує пошук його замовників.

Будучи керівником 5-го управління контрозвідки СБУ, Червінський та його підлеглі активно вербували учасників АТО, яких потім використовували для вчинення тяжких кримінальних злочинів на території України. Прикладом може слугувати замах на підприємця Вячеслава Соболева, в результаті якого загинув його трирічний син. Також його підлеглими, звичайно, з відома, зливалися контрозвідувальні справи, в результаті чого гинули їхні учасники і свідки.

До ГУР МО Червінський потрапив навесні 2020 року після того, як його витурили з СБУ, а Бурба вирішив пригріти старого товариша. Відповідно саме його керівництво розробкою операції по «вагнерівцям» під величезним питанням. А спроби журналіста Бутусова примазати чекіста Червінського до ліквідації Гіві, Мотороли та Захарченка це взагалі дно, бо принижує справжніх героїв-розвідників і возвеличує, м’яко кажучи, недостойного.

Поява на ефірі в Шустера чекіста Червінського та його виступ — це перехід червоної лінії і пряма диверсія проти української держави та наших спецслужб. І все це робилося з однією метою — уникнути арешту за всі скоєні «художества» і пролиту кров українців.

Якби в Зеленського, Єрмака та інших були «фаберже», то вже сьогоднішній ранок Червінський зустрічав би на Аскольдовому провулку в СІЗО СБУ. А так… воно лазитиме по ефірах і надалі руйнуватиме державність.

І наостанок, обговорюваний ефір Шустера це просто дно дна…

Ігор Мосійчук

Від УСІМ:

Репутація Ігоря Мосійчука не дозволяє вірити у щирість його намірів, але висловлене ним, безумовно, заслуговує і на увагк, і на обговорення.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading