April 25, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

СВІТ ГОВОРИТЬ ПРО ЗАГРОЗУ ВІЙНИ, А УКРАЇНСЬКІ ЗМІ МОВЧАТЬ

1 min read

У мене серед друзів немало журналістів і інших розумних людей. Поясніть мені таке:

Дивлюся CNN, BBC, France24 і т.д., читаю британський Guardian, FT, Telegraph і американський Bloomberg (див. посилання в першому коментарі) – всі говорять про підготовку РФ до масового вторгнення в Україну зі сходу, півночі і півдня. Нібито Путін це готує на другу половину січня – так вважає американська розвідка і з цього приводу йдуть консультації в НАТО.

Дивлюся новини на українських телеканалах, читаю провідні новинні сайти – потенційна загроза представлена десь на маргінесі. Виняток: вчорашній ТСН Тиждень (дякую Алла Мазур), трошки сьогодні обговорювали на Свободі Слова. Але швидше в інформпросторі йдеться про скандал з Вагнерівцями (особливо про цю справу говорять на опозиційних каналах). Про 6-7 тис. мігрантів в Білорусі говорять всі кому не лінь. А про те, що на наших кордонах зібрано понад 100 тис. ворожого війська – ніби звична ситуація.

Чому?

Я розумію, що українці ніби “втомилися від війни”, що нам не відвикати від загроз зі сторони РФ (вони постійні). Але таке враження, що ніби всі медіа домовилися “не лякати населення” (в гірших традиціях радянської преси).

Мені здається, що як мінімум варто було б відновити інформацію про бомбосховища (розповсюджувалася в 2015му), про те, як діяти в умовах надзвичайного стану, може популяризувати (знов) територіальну оборону…

Я не панікую. Але мовчати також не буду.

Михайло Винницький

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading