April 25, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ЗАКРИВАЮТЬ УКРАЇНСЬКУ ЦЕРКВУ В СИБІРУ

1 min read

Українську церкву у Кургані закривають…

До митрополита Варуха Тищенкова можна ставитись по- різному, але в Кургані, це обласний центр на півдні Сибіру, була тривалий час українська церковця. На цвинтарі. Скромна. Із залізними дверима, бо дерев’яні двері палили христолюбиві росіяни 🙂

Цю церковцю відвідував наш мандрівник Олександр Волощук, коли блукав з посвідченнями газети “Сіверщина” та чернігівського товариства “Просвіта”. Тепер і газету знищили агенти ФСБ, і чернігівську “Просвіту” намагаються ліквідувати… Внутрішніх – їх не менше, ніж зовнішніх.

Так ось зовнішні через послушні російські суди ліквідовують єдину легальну українську церковцю у Кургані. Наразі – Другий апеляційний суд у Санкт – Петербурзі, як повідомила агенція “Ura.Ru”, постановив ліквідувати прихід Святої Трійці, який вони називають незалежним (раніше був в УПЦ Київського патріархату).

Перед тим владиці Варуху підкидали патрон і за це судили – цікаво, що би він міг зробити з патроном без зброї? А тепер виклали відео людини, схожої на нього, що говорить на теми сексу… Багатогранна творчість агентів Кремля!

А я пригадую, як владика Варух на наше запрошення приїздив у Чернігів. Він віз із собою (на грудях, щоб не обшукали) частку мощей святого ніжинця Івана Максимовича, митрополита Тобольського. Так ось, коли приїхав поїзд у Хутір Михайлівський, супутники владики запринюхалися: звідки так гарно пахне? Чи то ладаном, чи то дорогим одеколоном? Виявилося, що мощі замироточили! Святий повертався на рідну землю хоч своєю часткою!

До речі, владика Варух привіз ще й миро, зварене свого часу іншим святим Іваном Максимовичем, що жив у 20 столітті… А про своїх прихожан – українців, засланих у сибіри, казав, що просять привезти води з Дніпра…

Василь Чепурний

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading