April 25, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЄВА СТАВ НА ЗАХИСТ КОЛОМОЙСЬКОГО

1 min read

Зиновій Гузар пише на своїй сторінці в соцмережах, що Господарський суд Києва 1 листопада виніс рішення на користь компанії Коломойського, що суперечить “антиколомойському” закону.
“Антиколомойський” закон №590-ІХ передбачає право колишніх акціонерів банків на компенсацію завданих збитків, але унеможливлює визнання недійсними договорів, укладених у процесі виведення банку з ринку.

Господарський суд Києва визнав недійсними договори щодо придбання та купівлі-продажу акцій ПриватБанку (процедура Bail-in), повідомила прес-служба ПриватБанку, таке рішення було ухвалено всупереч імперативним приписам “банківського” закону (закон № 590-ІХ), справа 910/17630/19, яка продовжується ще з 2019 року.

Суддя Господарського суду м. Києва Джарти Вікторія Василівна задовольнила позов ТОВ “Реватіс”, яке судилося із ПриватБанком, Міністерством фінансів, а також Фондом гарантування вкладів, Національним банком України та урядом. ТОВ “Реватіс”, яке входить до групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, просило визнати недійсними договори придбання та купівлі-продажу акцій ПриватБанку (процедура bail-in) під час націоналізації ПриватБанку у 2016 році.

Також, повідомили у ПриватБанку, суд проігнорував приписи ЗУ “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, що чітко встановлює заборону витребування акцій банку проданих інвестору (у разі — державі).

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила “антиколомойський” закон 13 травня 2020 року. Це було однією з вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ).

А ще 12 жовтня Північний апеляційний суд відновив провадження у справі про націоналізацію ПриватБанку за позовом екс-акціонера Олександра Дубілета.

А хто ж така ця суддя? Донька одіозного Василя Джарти, екс-прем’єр-міністра АР Крим, міністра охорони навколишнього природного середовища України в Уряді Януковича. Суддя Вікторія Джарти неодноразово потрапляла на сторінки українських ЗМІ через хизування розкішним життям і систематичними поїздками в Росію після 2014 року. 2016 року вона задекларувала найбільшу в середовищі українських суддів суму готівкою — 23 млн 328 тисяч 400 грн. Окрім того, були задекларовані дві квартири площею 386 м² та 268 м², будинок на 610 м², автомобіль Bentley Continental 2012 року випуску вартістю 2,3 млн грн., апартаменти в окупованому Росією Криму площею 172,8 м², кілька земельних ділянок, три годинники — Rolex, Chopard та Harry Winston.

Одіозні судді з зграї Януковича-втікача чудово вписалися в нинішню «судову реформу».

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading