April 24, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ЯК ДБАЮТЬ ПРО НАЦІОНАЛЬНУ БЕЗПЕКУ ТА ОБОРОНУ В ПОЛЬЩІ Й УКРАЇНІ

1 min read

Сайт Ukrainian Military Pages опублікував два повідомлення, які дають змогу зіставити, як дві сусідні країни дбають про свою національну безпеку і оборону в умовах імперської загрози з боку Російської Федерації.

У відповідь на імперські амбіції Росії, Польща збільшує армію майже утричі – зі 110 тисяч до 250 тисяч регулярних військ та 50 тисяч солдатів Сил територіальної оборони (див.: Польща збільшить армію до 300 тисяч солдатів).

Рішенням Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенанта Валерія Залужного повністю зупинено прийом офіцерів на службу за контрактом – в армії чекають на скорочення (див.: Збройні Сили України чекає нове скорочення).

Нагадаємо, що Польща є членом НАТО і на її території розміщені також військові частини НАТО, а Україна такої привілегії не має та ще й перебуває у стані неоголошеної війни з РФ, що окупувала Крим і частину Донбасу, де йде реальна війна.

HOW THEY CARE ABOUT NATIONAL SECURITY AND DEFENSE IN POLAND AND UKRAINE

The Ukrainian Military Pages website has published two reports that make it possible to compare how the two neighboring countries care about their national security and defense in the face of the imperial threat from the Russian Federation.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading