June 17, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ?

1 min read

Якою має бути стратегія перемоги? Потрібно почати суспільну дискусію

Дякую Texty.org.ua за чергову розумну і дуже потрібну публікацію. Нам дуже бракує якісних дискусій про те, що вважати перемогою у війні з Росією.

Володимир Вʼятрович

Після того як наступальна операція Сил оборони України влітку 2023 року, попри максимальну самовідданість українських армійців, не дала бажаного результату, спостерігається брак якісної публічної дискусії щодо подальшої оптимальної стратегії України у війні з РФ.

Автор: Микола Бєлєсков, головний консультант відділу воєнної політики Національного інституту стратегічних досліджень, старший аналітик БФ «Повернись живим». Усі думки, висловлені в тексті, є особистою позицією і жодним чином не мають трактуватися як офіційна позиція НІСД і БФ «Повернись живим».

Статтю можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Від УСІМ:

Хіба власне вторгнення не було приводом для розгортання такої дискусії?!

Цю дискусію можна і треба було розгортати ще тоді, і приводом для цього був документ, що його проіґнорували українські інтелектуали, політики й, звісно, широкий загал.

Рік тому було опубліковано статтю, яка нагадувала про це Звернення і в назву якої було винесено тему — Стратеґія перемоги України. І знову мудрі українські інтелектуали й далекозорі українські політики й широка громадськість проіґнорували можливість розпочати дискусію.

Але у нашого брата завжди так — розпочинати дискусію про стратеґію пнремоги тоді, коли смажений півень починає дзьобати в одно місце. Хоч цю тему треба було дискутувати ще на початках повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Вчаровує симптоматичне застереження (див. вище), в якому сказано, що «усі думки, висловлені в тексті, є особистою позицією [автора статті Миколи Белєскова] і жодним чином не мають трактуватися як офіційна позиція НІСД і БФ «Повернись живим», який є головним консультантом відділу воєнної політики Національного інституту стратегічних досліджень та старшим аналітиком БФ «Повернись живим».

Хто чи що ж тоді, як не Національний інститут стратегічних досліджень мав би бути ініціатором і рушійною силою такої дискусії?!

Нас, українців, майже сто мільйонів, розкиданих по світах. Що заважало і заважає згуртуватися нам у Рух Світового Українства й стати на захист України? На жаль, це риторичне запитання.

Нериторичним є інше

Спраглий до бурхливих

Замість того, щоб згуртовувати світове українство

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading