May 1, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ВАЛЕРІЙ ЗАЛУЖНИЙ, ПОСОЛ УКРАЇНИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ

1 min read

Призначення, яке викликало неоднозначну реакцію в українському суспільстві

Олексій Вертіль надіслав нам посилання на телеканал РАНОКLIVE, у випуску якого обговорюється призначення Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України у Великій Британії із своїм розлогим супровідним текстом, який подаємо нижче.

У четвер, 7 березня 2024 року, Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, під час якої сторони обговорили продовження оборонного співробітництва між країнами.Зеленський підписав указ про звільнення в запас строковиків.

Це стосується тих, у кого завершився термін військової служби під час воєнного стану.

Про це та не тільки поговоримо із гостями студії Новини.LIVE. Ними стали: Олександр Палій, історик, Альона Грузіна, культорологиня, Валерій Гончарук, політолог, Сергій Толстов, політолог-міжнародник, Ігор Чаленко, політолог, Ілля Левченко, історик мистецтв, Павло Бакунець, член комітету верховної ради з питань бюджету, Роман Бабій, народний депутат та Катерина Примак, парамедикиня.

І ось що пише з цього приводу Олексій Вертій (подаємо без редакторського втручання):

Де, тріпло Дроздов, були Ви, коли Ющенко погасив зовнішній борг України і вивільнені гроші спрямував на розвиток економіки України, на наші зарплати і пенсії. Навіть доярки нині говорять: “За Ющенка на свою зарплату я могла купити і те, і те, і те…, а зараз можу купити лише те…”.

Так. Ющенко допустив багато помилок, але де були тоді Дроздов і Ви, захоплені його словоблудством однодумці? Де були , Ви, “великий” у своїй бездарності військовий стратег Дроздов, коли влада замість того, щоб відправити на фронт, заховала в Яворові передану нам Заходом зброю, яка була у вас під боком, але потрібно було, щоб не ви, а премʼєр Великобританії Джонсон приїхав до Яворова і знайшов та врятував її там. Де були Ви “великий” у своїй бездарності військовий стратег Дроздов, коли план контрнаступу ЗСУ зрадники України передали на стіл Путінові, а тепер у всьому цьому так безвідповідально звинувачуєте не себе, не зрадників, а Залужного (бачите Залужний не запитав Дроздова, що йому робити).”В кущах” перечікували до кращих часів, замість того, щоб критикувати його конструктивно і не допустити того, що маємо нині.

Порівняйте, “великий військовий стратег” Дроздов, свою провокативну галіматню про Залужного і Звернення генерала СБУ Г. Омельченка (наберіть Звернення Г.Омельченка до президента України, керівництва Служб…) і зробіть висновок про Дроздова.

Біда наша, що у нас у найвідповідальніший момент нашої історії зʼявляються придуркуваті вискочки-Дроздови і такі, як Ніс у Батурині, і такі, як Сірко під час битви Виговського під Конотопом, і такі, як Кочубей та Іскра, які доносять Петрові І на Мазепу, і такі, як Пушкар, які убивають Виговського у час найвищого злету, керованої ним України…

Свого часу народ проклинав Мазепу як зрадника України. Чому? Я особисто не міг дати відповіді на це запитання, хоча ця відповідь лежала на поверхні і була досить простою: Мазепа ж не міг привселюдно оголосити народові, що він веде таємні переговори з Карлом ХІІ, народ же вірив у те, що бачив на власні очі — Мазепа “вірнопідданий” Петра І. Коли ж під Полтавою Мазепа став на бік Карла ХІІ, народ отетерів: як це вчорашній друг Петра І сьогодні друг Карла ХІІ.

Отож ведучі програми, коли не маєте достовірних даних, не поспішайте робити висновки. Чи думали ви чому Великобританія після звільнення Посла України у Великобританії Нестайка, не дала згоди на призначення на цю посаду Резнікова і берегла це місце для когось иншого…. для Залужного?

Цілком правильно відповідає на ваші запитання Олександр Палій: на посаді посла у Великобританії у Залужного є більше можливостей захистити Україну, аніж на фронті, де він 1)навіть не мав державної охорони і його могли вбити, 2) в цей час усі ми мовчали і не стали на його захист, 3) його знання реальних справ на фронті, його досвід у поєднанні з проукраїнськими силами у світі, насамперед країнами НАТО, дадуть йому і НАТО можливість зробить більше, аніж в Україні, де антиукраїнські сили усіляко перешкоджали його роботі, а ми, знову ж таки, мовчали і тепер підняли галас.

Кожен українець, поставте перед собою одне запитання: що я особисто зробив, щоб допомогти і захистити Залужного? Отож спрямовуймо всі свої зусилля не на пустопорожні і провокативні припущення дроздових, а на підготовку нації до обрання В.Залужного Президентом України і згуртовуймо націю у цій підготовці до обрання В.Залужного на посаду Президента України і в процесі самого обрання!!!

Від УСІМ:

Ми не мали намір заглиблюватися в обговорення призначення Валерія Залужного на на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України у Великій Британії. Але вельми своєрідний погляд Олексія Вертія на постать Залужного в широкому історичному, до якого не вдається навіть історик Олександр Палій, спонукає нас винести це в публічний простір.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading