May 1, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ПРОГРАМА ПОРЯТУНКУ УКРАЇНИ ВІД ЛЮБАРСКОГО

1 min read

Чому війна зайшла в глухий кут? Як будуть розвиватися події? Що може зробити Україна?

Відеоблоґер Сєрґєй Любарскій вирішив зіграти роль В. Путіна, щоб показати Україні й українцям, з якими проблемами вони зіткнулися у широкомасштабній війні Росії проти України, чому ця війна зайшла в глухий кут, як будуть розвиватися події в Україні, в Європі, в США й в усьому світі, а також що може зробити Україна…

Відеоролик російською мовою можна подивитися тут:

За великим рахунком, С. Любарскій має рацію, і йому можна навіть вибачити жорсткість і відверту, неприховану зневагу до україномовних українців (очевидно, їх є за що зневажати), звертаючись, як не парадоксально це звучить, власне до російськомовної частини суспільства в Україні. При вельми критичному ставленні до Алєксєя Арєстовіча, Любарскій вважає (і називає) його чи не єдиною світлою фігурою в сучасній українській політиці.

Любарскій досить добре й переконливо пояснює плани Путіна щодо Європи й Америки, та й усього світу, і розглядає війну Росії в Україні як складову ґлобалістичних амбіцій Кремля.

На жаль, Любарскій абсолютно не розуміє природу війни РФ проти України і взагалі зазіхань Москви на Україну, а також не має ніякого уявлення про російський історичний міф. Він не враховує цей фактор у своїй аналітиці перебігу цієї війни та у своїх проґнозах. Нерозуміння природи війни Росії в Україні значною мірою спотворює і його бачення Першої та Другої Світових воєн, в центр яких потрапляла Україна. Йому напевно навіть невтямки, що у 1930-х роках Британський парламент двічі обговорював питання «України як світової проблеми».

Програма С. Любарского для України

С. Любарскій висуває десять пунктів, які Україна має виконати, щоб виграти війну. На перше місце він справедливо ставить необхідність створення власної оборонної промисловості. Ну, а всі наступні пункти програми Любарского не відрізняються від вимог США та ЄС: боротьба з корупцією, реформа судової системи, податкові реформи тощо. Наприкінці, наче між іншим, Любарскій говорить про необхідність «повністю поміняти соціальний устрій», але не деталізує й не пояснює цього.

Цікаво, що його концепція має багато спільного з «президентськими пронрамами» Арєстовіча й Єлисєєва.

Таким чином, виходить, що пропоновані Любарскім реформи мають здійснюватися в умовах ще старого, радянського суспільного устрою, і наш реформатор навіть не припускає, що саме цей устрій і стане гальмом у здійсненні його реформ, як це не раз було за роки незалежності України. Інакше кажучи, автор концепції ставить усе з ніг на голову й не усвідомлює безперспективності своїх пропозицій. Отже, він не усвідомлює й головних прорахунків усіх, хто за роки незалежності брався бодай щось реформувати.

Зневага до напрацювань україноцентричних діячів, і відтак нерозуміння української національної специфіки спричинює іґнорування національних традицій і звичаїв, а значить і неспроможності усвідомити нікчемність механічного перенесення досягнень США на український ґрунт.

Уроки Першої Світової війни

Чим вони корисні для України.

До теми:

Українізація України як факт і фактор системних змін: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2019. — 230 с.

В‘ячеслав Чорновіл як феномен української історії й політики: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2019. — 201 с.

Будапештський формат: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 294 с.

Україноцентризм, журналістика і система ЗМІ: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 449 с.

Світове українство — рушійна системних змін в Україні: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 309 с.

Системні зміни — перспектива для України: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 393 с.

Трансформаційна місія Українського Козацтва: Статті, нотатки — Вашинґтон: Видавництво Україна Інк. — 2021. — 210 с.

Інтелектуальна еліта України як проблема: Статті, нотатки. — Вашинґтон: Видавництво Україна Інк. — 2022. — 729 с.


Ваша підтримка Української Світової Інформаційної Мережі дуже важлива. Підпишіться, щоб отримувати оновлення на електронну пошту. Складіть пожертву на УСІМ. Дякуємо!

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading