April 24, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

Набув чинності закон «Про медіа»

Закон про медіа – шлях не до євроінтеграції, а до цензури ЗМІ.

Набув чинності закон «Про медіа», який просувався як євроінтеграційний. Однак насправді він ставить під загрозу свободу слова в Україні. А це точно не відповідає європейським демократичним принципам, на чому я неодноразово наголошував, і тому виступав проти цього закону.

Він передбачає надмірне втручання держави в роботу журналістів, бере під контроль усі види ЗМІ та посилює повноваження Нацради, яка тепер без рішення суду може закрити будь-яке медіа.

Закон критикували українські й міжнародні медійники, зокрема, Міжнародна та європейська федерації журналістів. Свої зауваження до нього висловлювала й Рада Європи.

Для захисту інформаційного простору є достатньо чинних законних механізмів. А такі закони – це намагання закрити рота незалежним журналістам, які поки ще можуть розповідати про корупцію у владі. А ще – шлях до того, що в інформаційному просторі залишиться лише провладний «Єдиний марафон» з чорними списками спікерів.

Дмитро Разумков

До теми:

Україноцентризм, журналістика і система ЗМІ: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 449 с.

Системні зміни — перспектива для України: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 393 с.

Інтелектуальна еліта України як проблема: Статті, нотатки. — Вашинґтон: Видавництво Україна Інк. — 2022. — 729 с.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading