April 19, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ДАЙДЖЕСТ АНТОНА САНЧЕНКА

1 min read

Дайджест 8 січня 2023

1. Україно! Ти для мене диво!
І нехай пливе за роком рік,
Буду, мамо горда і вродлива,
З тебе дивуватися повік.

Ради тебе перли в душі сію,
Ради тебе мислю і творю —
Хай мовчать Америки й Росії,
Коли я з тобою говорю!

(с) Василь Симоненко

2. Україна нарешті розірвала угоду з РФ щодо обслуговування російського ракетного комплексу «Сатана». Це совковий стратегічний ракетний комплекс третього покоління із важкою міжконтинентальною балістичною ракетою, який з 2006 року ремонтувала та обслуговувала Україна. Тепер Сатана неремонтований.

3. Янушевич: Херсон цієї ночі. Пушкіністи завдали удару по Таврійському мікрорайону, для атаки використали запалювальні боєприпаси. Без жертв та руйнувань. Просто тобі бенгальські вогні.

4. ГУР: Те, як російські війська удосконалюють оборону своїх позицій, свідчить про їхнє очікування широких наступальних операцій України у двох секторах: на півночі Луганської області, або на Запоріжжі. Послухались Буданова?

5. У Бучі облаштували незвичний пункт обігріву – в казахській юрті. Відкриття “юрти незламності” відбулося завдяки підтримці посольства Казахстану. Це взагалі, як на мене, значно краще наметів, треба переймати.

6. Данілов: заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак зустрічається з політиками минулих часів у Європі й через них передає меседжі, що росіяни готові на поступки, щоб зафіксувати статус-кво, який є на сьогодні, й примусити Україну до перемир’я, за корейським варіантом. Слід пам’ятати, що корейці так довго розділені, що в них відбулися вже антропологічні зміни: південні корейці вже десь на 20 см вищі за північних. Тому це не варіант.

7. В мережі обговорюють розкуті фото прес-офіцерки прикордонної служби Півдня в Парижі. Не заздріть одеським прикордонникам. Просто в них гарний кастинг.

8. Перед судом постане агент РФ, який провів по території Сумської області в напрямку Києва понад 120 одиниць ворожої техніки. Супроводжував на власному автомобілі. Новини про суди над колаборантами йдуть щодня. Сподіваюся, їх всіх не будуть виправдовувати, як в 14 році. А ту харківську навідницю, яку випустили, було, під заставу, після обурення в соцмережах повернули СІЗО. Робе.

9. Старух: Попри обіцянки ворога припинити вогонь на свято, місія ООН, яка доставляла гуманітарну допомогу в Оріхів, потрапила під обстріл. Обіцянки-цяцянки.

10. В мережі обговорюють святкове убрання, в якому вчора служили в Успенському соборі Лаври священники ПЦУ, і чи можна вживати вираз «ікона стилю» до митрополита Епіфанія.

11. У Мелітополі пролунали вибухи на заводі Гідромаш, де розмістилися окупанти. Вибухало довго. «Війна казарм» триває.

12. Шмигаль: Україна перетворилася на найбільше мінне поле у світі – більше, ніж вся Британія (224 тис. км2). Це загрожує не тільки життю людей, а й агровиробництву. Хто ж це все розміновуватиме? Скільки ще років по війні?

13. Проект NUAM: З початку повномасштабного вторгнення в Україні вийшло 1658 пісень про війну, 73% з них українською. Що українцям не роби, вони співають. 200 тисяч народних пісень вже не здаються мені дутими цифрами.

14. Подробиці новорічної бавовни в Макіївці. Три сотні загиблих чмобіків зібрали у залі всіх разом слухати виступ Путіна. Гарна політінформація вийшла.

15. USM: Іранські суднобудівники перетворили контейнеровоз на авіаносець, здатний перевозити БПЛА та гелікоптери. На супутникових знімках — судно Shahid Mahdavi, що базується на верфі ISOICO у Бандараббасі, поблизу Ормузької протоки. Ну й добре, що не на Каспії. Ще б таке продали пушкіністам.

16. ВМС: У Чорному морі перебувають два ворожі кораблі. В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. Носії Калібрів серед них немає. Відкалібрувалися.

17. СКЦ: 7 січня судно Mentor залишило порт Південний, воно перевозить в Іспанію загалом 12,2 тис. тонн соняшникової олії в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Значить, оливковою олією ми гемблюємо?

18. Сергій Череватий, ОК Схід: Соледар не перебуває під контролем російських військ, там відбуваються важкі бої, але Збройні сили відбивають атаки окупантів. Втім, ситуація змінюється щогодини.

19. У метро Києва з’явилися туричні сидушки, так звані «піджопники» для сидіння на підлозі під час повітряних тривог. Питайте в пань в червоних шапках.

20. Сьогодні день народження Василя Симоненка. За нього, як за Гомера, сперечаються Черкаси і Полтава. В Черкасах він прославився тим, що написав заяву на отримання квартири віршами. Бо Поет.

21. РІА Новості: Пам’ятники в Одесі будуть відновлені, — вважає посол Еритреї. (с)

Антон Санченко

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading