April 19, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ДАЙДЖЕСТ 8 ТРАВНЯ 2022

1 min read

1. Здається, ніби я опинився в якомусь пекельному реаліті-шоу, де ми — військові — боремося за життя, використовуємо кожен шанс для порятунку, а весь світ просто спостерігає цікавий сюжет!… Ціна останньої евакуації [цивільних] — троє вбитих і шестеро поранених військових. Маріупольський гарнізон зробив все можливе для порятунку мирного населення. Просимо усіх докласти максимум зусиль для евакуації військових. (с) Сергій Волина, командир 36 бригади морської піхоти.

Командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волинський до початку облоги Маріуполя і тепер

2. ГШ: ЗСУ нанесли вогневе ураження окупантам біля Пологів на Запоріжжі — ворог залишив свої позиції. Може так і Бердянськ невдовзі залишать.

3. Під Ізюмом поклали майже всіх тих, хто був у Бучі у складі 64 бригади. Звання “Гвардійської” 64 отримала від Путіна 18 квітня 2022 року, вже після того, як оприлюднили її участь в згвалтуваннях, масових вбивствах цивільних. Загинуло більше 300 чоловік. Російське командування відмовилося забирати трупи. Мнє отмщєніє і ЗСУ воздасть.

4. Кличко: Сподіваємося, що найближчими днями буде додаткова протиповітряна оборона західного, натовського стандарту, яка ще більше захищатиме наше повітря. Ми бачимо народження комунальної ППО. Як тролейбуси чи зеленбуд. Кожному місту по «Куполу».

5. В Ізмаїлі люди принесли пральні машини до пам’ятника Суворову. Під гаслом «Російський військовий, бери і йди геть». В окупованому Херсоні бюст Суворова називають Голова. Цього боввана вже не задовольнити пралками: на підвалі катують півтисячі українців. Не воюйте з пам’ятниками, казали вони. Ето же наша історія. Депортація ногайців в безводний степ й придушення повстання Пугачова – теж виявилася історією Суворова, незнання якої не звільнює від її повторення. Тепер ми — ногайці.

6. ОК Південь: У районі Станіслава ЗСУ знищили склад боєприпасів військових РФ. На Південному напрямку сили оборони нанесли ураження на понад 120 вогневих цілей російських військових, їх втрати становлять 80 військовослужбовців та 10 одиниць техніки. SMMник ОК Південь – кіт, що продовжує ловити мишей, публікує новини, а не нариси білого шуму. Спасибі, друже.

7. Ігор Семиволос: Коли я писав у березні, що ситуація в Сирії і на Близькому Сході в цілому залежить від успіху ЗСУ, це сприймалося як добрі наміри. Зараз вихід московитських військ з Сирії знаменує собою нову реальність. І не посперечаєшся з директором Центру близькосхідних досліджень.

8. Юрій Камаєв: «Росіянський напад на Україну, попри заяви про “доктріну Герасімова”, був спланований один в один як окупація Чехословаччини 1968. Напевно одна із вагомих причин невдачі – зневага і недооцінка українців, яку вони всотують напевно з молоком матері разом з байками про те, що українці засадничо не здані давати відсіч, а проти них воюють “нєгри з поляками”. Бо для окупації Чехословаччини тоді лапті стягли практично півмільйонне угрупування проти країни вчетверо меншої за Україну і ізольованої від тих, хто міг їй допомогти.» Зневага, виражена в цифрах: проти України 120 тис. на момент вторгнення.

9. Тривають «святкові» ракетні обстріли Одеси, Києва, Миколаєва та інших міст з небаченою досі інтенсивністю. Ви все ще хочете відзначати День перемоги разом з побєдобєсами?

10. Новинарня: Генеральний штаб Збройних сил України оновив статистику втрат росіян. За добу підтверджено знищення 400 (!) військовослужбовців, 8 танків, 28 бронемашин, катер, вертоліт тощо.

11. Європейський Союз дозволить Угорщині та Словаччині купувати російську нафту до кінця 2024 року, Чехії – до червня 2024 року. Усі інші країни ЄС поступово припинятимуть імпорт до кінця цього року. Пора вже знищувати не танки, а танкери.

12. Washington Post: Цьогорічний парад до Дня Перемоги буде без запрошених дружніх глав держав, навіть без «президента» Білорусі Олександра Лукашенка, Помер Бокасса – і поговорити ні з ким.

13. Українські військові знищили ворожий вертоліт з російським десантом біля острова Зміїний. Чому вони так по-чорнобаївськи ломляться на острів, мабуть, знає тільки наш Генштаб.

14. Кажуть, з Севастополя в Чорне море вийшли всі боєздатні носії крилатих ракет. Взнати б ще, хто каже. Мені передала циганська пошта.

15. Перша леді США Джил Байден сьогодні прибула в Ужгород. Підгадала на квіт сакури.

16. В Київському метро дали концерт музиканти U2. Покажіть їм, де сакура.

17. А прем’єр Канади Джастін Трюдо відвідав Ірпінь. В чергу, до сакури. Хоча в Київ треба їхати на бузок.

18. Голова Бундестагу Німеччини Барбель Бас також в Києві. Сказано ж – на бузок.

19. Один одеський інтерн попросив написати щось про медиків, бо він дуже запахався. Слава одеським медикам, які продовжують виконувати свої обов’язки, що б не відбувалося довкола, тому що медик завжди має бути разом зі своїми пацієнтами, як капітан з матросами.

20. Естонія випустила монету 2 євро з написом SLAVA UKRAINI. – Ау канґеластеле! – відповімо ми.

21. Перша леді Америки зустрілася з нашою першою леді в Ужгороді. Ось і леді Олена знайшлася.

Антон Санченко

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading