April 26, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

НОВИНА З РОЗРЯДУ «ШЛЯК БИ ТРАФИВ!», ПОШТОВА

1 min read

На міжнародному онлайн-ринку ebay.com марку «Рускій корабль, іди на ***!» продають за 80, 100, 160, і 445 доларів. А що з того має Україна? Виглядає, що нічого.

«Укрпошта» — в курсі, її повідомили, але теж наразі нічого. Бо Інтернет-торгівля маркою на міжнародному ресурсі цвіте пишно. Лише протягом вчора найменувань за ціною 100 продали близько сотні. Чистого навару – рахуйте самі. Ні, на сайті-продавці й слова нема, що бодай якийсь відсоток виторгу перераховують на потреби ЗСУ, біженців чи інші воєнні потреби. Хтось собі добряче золотить ручку, приватну.

Запитання: яким чином у розпорядження однієї людини – ок, хай навіть кількох – втрапила гуртова партія гіперпопулярних марок? Будемо вважати, що ноги цієї оборудки не ростуть з «Укрпошти», і ніхто з її працівників не в долі? Ніяк?

Продавець на ebay – нєкто andreir83, про нього відомо, що мешкає в Україні. Тримає онлайновий магазин Best goods from Ukraine з артефактами радянської доби та жовто-синьою символікою. Більшість відгуків – позитивні, але негативні теж є. Зокрема, щодо згаданої марки: «Він продає те, що йому не належить». Важко не погодитися.

В Україні цієї марки вже не купиш – вчора друзі з Києва, на моє прохання, шукали скрізь, не знайшли. Для західних поціновувачів – на ebay. за грубі і ще грубші гроші: конверт з маркою продають за 3000 доларів. Лише сьогодні їх продали 14 шт. Чотирнадцять, Карл! За 3000.

А тепер думаємо, якого, вибачте, маршруту російського корабля «Укрпошта» сама не продає марку і конверт через ebay. і не заробляє у такий спосіб кошти для нашого війська?! Чому їх спокійно заробляє хтось інший, штовхаючи марку і конверт за відверто спекулятивними цінами?

Здійснюю подумки нескладні підрахунки і трафляє, знаєте: на потреби ЗСУ збирають усім миром по Європах-Америках-діaспорах, а державна установа, виробник марки, запросто дозволяє комусь заробляти на ЗСУ! Бо це завдяки нашим героям, не «Укрпошті», марка «Рускій корабль…» стала настільки хітом. На якому хтось цинічно наварює. Кому – війна, а кому – тупо бізнес.

Людмила Пустельник

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading