April 19, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

УСІМ ЯК МОЖЛИВІСТЬ ТВОРЧОЇ Й КАР‘ЄРНОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ

1 min read

Ми вважаємо важливим виокремити тему УСІМ як можливості фахової реалізації й кар‘єрного зростання україноцентричних журналістів, блогерів, медіа менеджерів в Україні та діаспорі.

Справа в тому, що, як і раніше в таких випадках, нам надходять запити й пропозиції щодо роботи в Мережі за наймом, та ще й з можливістю… еміґрації. І надходять вони від цілком серйозних людей.

Ми не є прибічниками масової еміґрації українців з України. Навпаки – від часу заснування Міжнародної Асоціації Громадян України (1997) ми підтримуємо ідеї повернення українців на свою «землю обітовану» та розбудови успішної самостійної України.

Цей проект Української Світової Інформаційної Мережі, звичайно, не виключає створення можливостей для необмежених поїздок українців по світу, зокрема й для тривалої роботи за межами України.

Напевно з часом будуть в УСІМ і потреби, і можливості для того, щоб наймати для роботи в США чи іншій країні світу фахівців з України, оскільки саме їхні знання й досвід будуть необхідні для виконання завдань, які на той час стоятимуть перед Мережею.

Ми щойно починаємо, і у нас немає ні можливостей, ні потреб для цього у нас зараз немає.

Нарешті, треба наголосити на тому, що сама ідея Мережі й задум її втілення в життя не зводиться до того, щоб створити максимально можливу кількість робочих місць і, отже, платити людям зарплату.

У випадку з нашою Українською Світовою Інформаційною Мережею йдеться передусім про нові можливості для самореалізації українців, у нашому випадку – журналістів, блогерів, медіа менеджерів, допомогти їм зробити самих себе, а отже – й заробити.

Кожен учасник Мережі, ясна річ, у перспективі може стати роботодавцем, який відкриє робочі місця для тих, хто хоче бути просто виконавцем завдань, які доручає йому чи їй менеджер.

* * *

Як нам уявляється реалізація творчих і кар‘єрних можливостей тих, хто хоче стати учасником УСІМ?

Підстави для членства, напрями й умови співпраці, права і обов‘язки сторін у загальних рисах окреслені в проекті пропонованої угоди.

Це – документ, який ще буде удосконалюватися, поглиблюватися, деталізуватися, але він уже дає загальне уявлення про те, що і як ми будемо робити для створення, становлення й розвитку нашої Мережі як станового хребта української системи ЗМІ.

* * *

Першочерговим завданням, яке ми ставимо перед собою, є залучити до участі в УСІМ україноцентричні ЗМІ та блогерів, в Україні та в діаспорі сущих, об‘єднуючи їх навколо нашої спільної мети і наших спільних завдань: створення потужної україноцентричної системи ЗМІ, яка відіграє ключову роль в українізації інформаційного простору України, стане вирішальним чинником піднесення національної свідомості та громадянської відповідальності суспільства й підготує Україну й українське суспільство до системних змін.

Ми свідомі того, що в силу різних і об‘єктивних, і суб‘єктивних причин одного лише такого об‘єднання буде недостатньо: надто мало в Україні й діаспорі україноцентричних ЗМІ й блогів, навіть об‘єднаних зусиль яких буде достатньо для подолання викликів, розв‘язання завдань і досягнення мети.

* * *

Другий напрямок, який УСІМ активно розвиватиме, – це створення і підтримка нових ЗМІ і блогів, які будуть самостійними суб‘єктами Мережі, хоч і використовуватимуть наше лого та інші атрибути.

Щоб зберегти єдність ідейно-тематичне спрямування і спорідненість функціональних форм Мережі, ми вибрали франчайзинґ як основу розбудови Мережі.

Це означає, що ми надаватимемо учасникам Мережі допомогу в реєстрації домена, в налагодженні роботи та в обслуговуванні веб-сайту, консультаційно-методичну допомогу, підтримку інформаційними та аналітичними матеріалами, сприятимемо фаховому журналістському та редакторському навчанню або підвищенню кваліфікації та ін.

* * *

Членство в Мережі – перша сходинка до опанування іншими вершинами. Якщо вас цікавить участь у нашому проекті, приєднуйтеся із своїм сайтом чи блогом або зголошуйтеся на створення свого інформаційно-аналітичного ресурсу – сайту чи блогу.

З часом, завершивши перший орґанізаційний етап, ми структуруємося і, очевидно, визначимося з координацією нашої діяльності на національних, регіональних і обласних рівнях.

Сподіваємося, на той час визначаться й ті журналісти та блогери, які зможуть узяти на себе функції координаторів, щоб проявитися ще і як медіа менеджери.

Зараз дуже важливо, щоб наші завтрашні партнери й учасники Мережі зрозуміли найважливіше: пріоритетним для нас є створення україноцентричної системи ЗМІ для України й світового українства. Реалізація творчого потенціалу й задоволення амбіцій кожного має бути підпорядковане цій меті, а не навпаки.

* * *

Хто бажає підтримати проект фінансово, це можна зробити тут: Підтримати Українську Світову Інформаційну Мережу.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading