April 24, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

ЖУРНАЛІСТСЬКА НАУКА ТА ОСВІТА В ТЕНЕТАХ АБСТРАКТНИХ ТЕОРІЙ

1 min read

Журналістика в цілому і журналістська освіта в Україні зокрема нині в стані гострого хронічного захворювання, вважає автор статті “Журналістська наука та освіта в тенетах абстрактних теорій” журналіст, доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик (Київ). Цю гірку істину можуть потвердити і ті, хто по отриманні омріяного диплому журналіста переступав редакційні пороги в застійні 70-80 роки, і хто ставав літописцем нової України від початку 90-х років, і ті, хто поповнює її ряди в новочасну пору. Отже, ось як бачить проблему викладання фахових дисциплін на факультетах журналістики українських університетів професор Тимошик.

Від УСІМ:

Професор Микола Тимошик обговорює у своїй статті проблеми, які упродовж десятиліть перебувають у центрі уваги професора Володимира Іваненка (див.: Україноцентризм, і система ЗМІ: Збірка статей і нотаток. — Вашинґтон, 2020. — 449 с.).

Український Університет, до речі, пропонує онлайнові некредитні курси з журналістської та редакторської майстерності для всіх бажаючих в Україні та діаспорі.

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading