May 10, 2024

УСІМ | UWIN

Українська світова інформаційна мережа | Ukrainian Worldwide Information Network

КОЛИ ПОЧАЛАСЯ ІНФОРМАЦІЙНА ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ СВІТУ?

1 min read

Як завжди, історики можуть виставити різні критерії, а що вважати чим, пересваритися і кожен висунути своє. Але вони ще навіть не замислились над цим, то все попереду.

11 вересня 2001 (911) низка московитських змі, що вели трансляцію терористичного нападу на Нюйорк, повідомили своїх глядачів, що “в столиці паніка, президент покинул страну”. Тоді на це не звернули уваги – “залп Аврори”, як водиться, був холостим. Не вписали в систему, тому що не бачили системності.

7 років тому, в листопаді 2014, коли нас з вами в першу чергу хвилювали новини з фронту, — російські змі описали армагеддон в “більше 40 штатах Америки”, викликаний ніби протестами проти вбивства чорного грабителя білим поліцейським.

Нема сенсу все це пересказувати — ви це потім слово в слово бачили і чули про БЛМ-інцидент, наче озвучували одну заготовку.
Показуючи Нюйорк весь в пробках, московити запевняли, що це протестуючі перекривають мости й дороги, а натовпи що стирчать в пробках – це люди що в паніці залишають “першу столицю США”. Насправді був переддень Дня Подяки, коли нюйоркці справді полишають свої квартири, щоб відсвяткувати у більш камерній обстановці.

Але 2014 – то вже інформаційна війна на всю котушку; цікаво тут лише, що тоді це не було підхоплене самими американцями.

Втім важко було уявити, що вже за кілька років, як наслідок правління Трампа (і нарощування інформвійни все далі, і все так само — однобічно) новини з Америки будуть наче зчитані з листа московитського брехунця.

Чому ж я би взяв початок тої війни саме з 911? Вже в першому епізоді яскраво проявилась одна її риса, що стала визначальною. Московія цю війну веде, а держави проти яких (і навіть на терені яких) ця війна ведеться, не ведуть війни у відповідь.

Після 2001, а потім 2008, нарешті після 2014 були зачинені одна за одною цілі радіостанції на русском в провідних державах світу.
Решта, що залишилась, — скорочені до смішного.

Було багато розмов про перехід до інтернету, але насправді жодна з тих країн не створила інтернет-контенту, який би компенсував припинення бродкасту. Немає і тб-каналів, що вели б на Рашу пропаганду.
Остання така спроба (вона ж і перша?) була за Саакашвілі, останні два роки його правління російською мовив “Первий Кавказский”.

Якщо щось в історії вже названно “Странной войной”, то цю інформаційну війну слід назвати “Очень странной войной”. Вона в буквальному сенсі немає ніякого пояснення.
По тобі стріляють, а ти робиш вигляд, що тобі пох. І щоб запевнити усіх, що тобі пох, ти прибираєш останні гармати, які націлені на того на кого тобі пох.

Алі Татар-заде

Leave a Reply

© 2017 - 2021 Ukraina, Inc. All Rights Reserved. No part of this site can be used without a hyperlink to a particular publication.  Newsphere by AF themes.

Discover more from УСІМ | UWIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading